top of page

Ikääntyvän ihon hoito kotikonstein

Ikääntyvän ihon hoito on tasapainoilua ihotyypin ja iän tuomien muutosten hoidon välillä. ­Ryppyjä ja juonteita tulee herkemmin kuivalle iholle, kun taas rasvoittuva iho saattaa kärsiä enemmän epäpuhtauksista. Joka tapauksessa tujut puhdistukset kannattaa jättää historiaan, sillä ikääntyessä iho ohenee ja herkistyy.


Ilmejuonteet ja rypyt tulevat näkyvämmiksi ihon vanhenemisen myötä. Myös maksaläiskät, ihon joustavuuden väheneminen ja oheneminen ovat yleisiä ja normaaleja muutoksia ikääntyvällä iholla. Vanheneminen voi vaikuttaa myös ihon tuntuun: kiristely, punoitus ja herkkyysreaktiot saattavat nostaa päätään. Omaa ihotyyppiään kannattaa tarkastella kriittisesti iän myötä, sillä hormonitoiminnan muutokset voivat johtaa muutoksiin myös ihotyypissä.

On kuitenkin muutamia ainesosia, joista on hyötyä lähes kaikille ikääntyvän ihon hoidossa.


Ruusunmarjaöljy – luonnon A-vitamiinipommi

Ikääntyvän ihon hoitoon suositellaan usein ruusunmarjaöljyä sen korkean A-vitamiinipitoisuuden vuoksi. A-vitamiini elvyttää ja uudistaa ihoa, sekä auttaa madaltamaan juonteita ja arpia. Ruusunmarjaöljy helpottaa myös ihon kiristelyä ja tuo ohuelle iholle suojaa. Paras puoli ainesosassa on, että se sopii lähestulkoon kaikille ihotyypeille ongelmitta.

Kokeile: Unna Nordic Vieno 7 Oil Serum -kasvoseerumi sisältää ruusunmarjaöljyn lisäksi runsaasti muita iholle hyvää tekeviä öljyjä.


C-vitamiini kirkastaa pigmenttimuutoksia

Myös toisella vitamiinilla on paikkansa ikääntyvän ihon hoidossa. C-vitamiini on tunnettu ihoa kirkastavasta vaikutuksestaan, joka kohdistaa tehonsa etenkin ihon pigmenttimuutoksiin kuten maksaläiskiin. C-vitamiinilla on kuitenkin myös toinen merkittävä etu ikääntyvälle iholle, nimittäin sen kollageenin muodostumista vahvistava vaikutus. Näin ollen C-vitamiini tuo vanhenevalle iholle useita anti-age-vaikutuksia.

Kokeile: Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment -tehokuuri on 6 viikon tehokkaasti heleyttävä ja antioksidanttinen hoito.


Antioksidantteja kollageenia tukemaan

Kolmas taikasana ikääntyvän ihon hoidossa on antioksidantti. Kasviuutteiden sisältämät antioksidantit tukevat ihon omia toimintoja ja auttavat vahvistamaan sen suojamekanismeja. Antioksidantit ovat parhaimmillaan seerumeissa ja ohuissa emulsioissa, joissa ne pääsevät vaikuttamaan iholle tehokkaimmin. Unna Nordic -tuotteissa hyödynnetään antioksidanttista, fermentoitua granaattiomenan uutetta, jolla on kollageenintuotantoa aktivoivia ominaisuuksia.

Kokeile: Nopeasti imeytyvä Unna Nordic Aina Collagen Booster-kasvoseerumi sisältää myös kirkastavaa raparperiuutetta ja kosteuttavaa koivunmahlaa.101 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page