top of page

Unohda kuivuus ja hilseily!

Tässä vinkit kuivan ihon kotihoitoon…

Kuivan ihon kanssa saattaa välillä tuntua, ettei mikään ole tarpeeksi. Kotoasi löytyy mahdollisesti useampi purkki ja purnukka, jotka eivät sitten tuoneetkaan helpotusta ihon kuivuuteen. Kuiva iho tarvitsee ennen kaikkea lempeää puhdistusta, kosteutta ja hyviä rasvahappoja.


Iholla kuivuus tuntuu kiristelynä ja näkyy usein hilseilynä ihon pinnalla. Kuiva iho voi olla herkkä, atooppinen, epäpuhdas tai jopa akneen taipuvainen. Joskus kuivuuteen liittyy myös ihon punoitusta ja lehahtelua couperosan tapaan.

Kosmetologin tekemä ihotyypin määritys on tärkeää. Kuivan ihon hoito on helppoa, kunhan käytössä ovat oikeat tuotteet.


Kuivan ihon hoito nro 1: syväkosteutus ja rasvahapot


Useimmiten kuiva iho kaipaa kahta asiaa, kosteutta ja kosteuden iholle lukitsevia öljyjä. Syväkosteuttava seerumi tai kerrostettu kasvovesi tuo kasvoille välittömän helpotuksen. Kosteuden vaikutuksesta myös kuivuudesta johtuvat uurteet iholla tasoittuvat. Syväkosteuttavia tai kosteutta iholle sitovia ainesosia ovat muun muassa hyaluronihappo ja koivunmahla.


Iholle tuotu kosteus lukitaan iholle öljyn avulla. Näin kosteus ei pääse haihtumaan ilmaan, vaan jää tasapainottamaan ihon kuivuutta. Esimerkiksi kauraöljy, ruusunmarjaöljy tai glyseriini pitävät kosteuden allaan ja auttavat samalla pehmittämään ihoa. Kuivan ihon hoito koostuu siis kahdesta osasta; riittävästä kosteutuksesta ja ihoa suojaavista rasvahapoista.


Kokeile: Syväkosteuttava Unna Nordic Pihla Hydrating Serum ja Vieno 7 Oil Serum


Lempeä puhdistus säilyttää tasapainon


Moni kuivaihoinen arastelee ihon puhdistusta, mutta hellävarainen kaksoispuhdistus sopii kuivalle iholle erinomaisesti. Kuivaihoinen hyötyy tuotteista, jotka pyrkivät säilyttämään ihon kosteustasapainon myös puhdistuksen aikana. Erityisesti öljypuhdistus ja sitä seuraava voidemainen tai maitomainen puhdistus hellivät ihoa tuoden sille pehmeyttä jo ennen varsinaisten hoitotuotteiden käyttöä.


Kokeile: Unna Nordic Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy ja Vilja Cleansing Oat Milk -puhdistusmaito


Kuorinnasta lisätehoa


Mahdollisuuksien rajoissa kuivan ihon hoitoon kannattaa ujuttaa myös kuorintoja: kuorinta kirkastaa ihoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja saa ihon tuntumaan sileämmältä. Monelle tuttu rakeinen kuorinta ei välttämättä ole paras valinta. Ohuehkolle, kuivalle iholle toimii parhaiten hellävarainen happokuorinta.


Kokeile: Unna Nordic Viola PHA Peel -happokuorinta


Kauneushuone Juuri auttaa kaikissa iho-ongelmien ratkomisessa ja opastaa sinua oikeiden tuotteiden valinnassa.


64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page