top of page

Ihonhoito talvella: helli, ravitse, käänny ammattilaisen puoleen

Talvi on hiljentymisen ja voimien lataamisen vuodenaika. Kylmässä vuodenajassa on luonnollista vetäytyä ja hieman hidastaa tahtia, ja levätä tavanomaista enemmän. Kuten keho muutenkin, myös iho tarvitsee talvella hieman enemmän hellyyttä. Suomen talvi voi olla iholle kova rasitus. Sisäilma on kuivaa, lämmitykset jylläävät täysillä ja ulkona olosuhteet vaihtelevat kylmästä vesisadeviimasta pakkasiin. Kauneushuone Juuren vinkeillä autat ihoasi voimaan hyvin läpi talven!


  1. Hellyyttä ja systemaattisuutta

Talvi on tunnetusti sisäänpäinkääntymisen vuodenaika, jolloin voimme tuntea itsemme hieman tavallista tunteellisemmaksi tai herkemmäksi. Myös iho voi osoittaa herkistymisen merkkejä. Saatamme huomata punoitusta, ihottumaa tai pintakuivuutta. Jos iho on kovin herkistynyt, sen sietokyky vahvoille kosmetiikkatuotteille madaltuu. Tilanne kannattaa niin sanotusti nollata ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Näin voidaan yksitellen sulkea pois mahdolliset ärsytyksen aiheuttajat.

Iholle voi tarjota tietyn hoitosarjan tarkkaan valikoituja tuotteita, ja jättää useamman eri sarjan tuotteet toistaiseksi pois. Kotimaisessa luonnonkosmetiikassa on monia hyviä vaihtoehtoja herkän ihon rauhoittamiseen. Esimerkiksi Unna Nordic -sarjan tuotteet sisältävät ihon suojakerrosta vahvistavia prebiootteja, luonnon muiden tehoaineiden lisäksi. Prebiootit tukevat ihon mikrobiomin toimintaa eli ravitsevat ihon omia hyviä bakteereja.


  1. Tarjoa iholle ravitsevia tuotteita

Talvella ihonhoitotuotteisiin kannattaa sisällyttää hieman ravitsevampia ja tuhdimpia hoitovoiteita ja -seerumeita. Kesän kevyet ja emulsiomaiset voiteet on luontevaa vaihtaa täyteläisempiin voiteisiin. Luonnon tehoaineista esimerkiksi mesimarjauute, kaurauute ja kauraöljy ravitsevat ihoa sekä rauhoittavat ihon punoituksia ja ärsytyksiä. Näitä ainesosia sisältää Unna Nordic -sarjan Lauha-niminen kosteuttava ja ihoa hellivä yönaamio. Yönaamio voikin olla kaivattu lisä ihonhoitorutiineihin talvella.

Myös öljyseerumi voi tuoda iholle kaivattua kostetutta ja hehkua. Niin ikään Unna Nordic -sarjan Vieno-öljyseerumi sisältää 7 laadukasta kasviöljyä. Yhdessä nämä tarkoin valitut öljyt muodostavat tehokkaan, ihoa pehmentävän ja antioksidanttisen yhdistelmän, joka lukitsee kasvoveden tuoman kosteuden ihoon. Öljyseerumi imeytyy hyvin ja on erittäin riittoisa. Runsaan rasvahappopitoinen öljysekoitus auttaa vahvistamaan ihoa ja samalla ehkäisemään ikääntymisen merkkejä.

Unna Nordic -tuotteet saat Kauneushuone Juuresta Tuusulasta!


  1. Anna ammattilaisen auttaa

Talvi on täydellistä aikaa etsiä itselle luottokosmetologi. Luottokosmetologi osaa hoitaa ihoasi ympäri vuoden ja räätälöidä hoitonsa ihosi kulloistenkin tarpeiden mukaan. Ammattilainen pystyy myös suosittelemaan ihan kunnon perusteella sopivia kotihoitotuotteita.

Nykyisin perinteisille kasvohoidoille löytyy myös ekologisia vaihtoehtoja. Ekokosmetologin tekemät ekokasvohoidot ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Kotimaisuuden, puhtaiden raaka-aineiden ja vastuullisesti tuotettujen ihonhoitotuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Kauneushuone Juuresta löydät ekokasvohoitoja erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Varaa oma aikasi heti. Kauneushuone Juuri sijaitsee idyllisessä miljöössä Tuusulan Kellokoskella.


44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page