top of page

C-vitamiiniseerumin käyttö kasvoilla – nappaa vinkit!

Päivitetty: 27. huhtik. 2021


Kesä on lähempänä kuin uskommekaan ja siksi C-vitamiiniseerumin käyttö ihonhoidossa on nyt ajankohtainen. Paitsi, että C-vitamiiniseerumi kirkastaa ihoa, se myös auttaa sitä taistelemaan auringon haittoja vastaan. Lue vinkit seerumin käyttöön alta!

C-vitamiiniseerumi sopii täydellisesti kesän ihonhoitoon, sillä se auttaa kamppailussa aurinkovaurioita vastaan. C-vitamiini on monipuolinen ainesosa, joka toimii iholla antioksidanttisesti. Vaikka C-vitamiiniseerumi ei itsessään sisällä aurinkosuojaa, vahvistaa se aurinkovoiteen vaikutuksia tukemalla ihon omia suojamekanismeja.


Kenelle C-vitamiiniseerumi sopii?

Vapaita radikaaleja torjuva C-vitamiiniseerumi sopii monenlaisille ihotyypeille. Se on sekä anti-age-vaikutteinen, epäpuhtauksia torjuva että ihonsävyä tasoittava. C-vitamiiniseerumi toimii kollageenia vahvistavana tuotteena, jolloin se tuo ohuelle ja ikääntyvälle iholle hyödyllisiä vaikutuksia. C-vitamiiniseerumin käyttö sopii erityisesti pigmenttihäiriöihin ja maksaläiskiin, joihin sillä on vaalentava vaikutus. Vaikka iholla ei esiintyisikään erityisesti tummia läiskiä, voi se silti olla yleistuntumaltaan samea. Tämä on etenkin kuivan ja kosteusköyhän ihon ongelma, johon C-vitamiiniseerumi tuo avun.

Aivan herkimmälle iholle C-vitamiiniin totuttelu voi ottaa hetken, sillä ainesosalla on tapana tuntua iholla pienenä kihelmöintinä. Herkälle iholle C-vitamiiniseerumin käyttö tulisikin tehdä huolellisesti totuttaen, sillä käytön myötä iho tottuu C-vitamiiniboostiin. C-vitamiiniseerumia voi käyttää aluksi esimerkiksi pari kertaa viikossa käyttökertoja hiljalleen tihentäen.

Mitä tulee huomioida C-vitamiiniseerumin käytössä?

C-vitamiini on tehokas ainesosa, mutta kosmetiikkatuotteessa sen teho on vaikea säilyttää stabiilina. Näin ollen kaikki C-vitamiinituotteet tulee pyrkiä käyttämään muutaman kuukauden sisällä avaamisesta. On siis enemmän kuin sallittua käyttää tuotetta reippaasti. Mikäli tuote alkaa tummua, on C-vitamiiniseerumi valitettavasti menettänyt osan tehostaan.

Parhaan tehon C-vitamiiniseerumista saa, kun sen levittää puhtaalle iholle välttäen ohutta silmänympärysihoa. C-vitamiiniseerumin voi myös antaa vaikuttaa iholla esimerkiksi 15-20 minuutin ajan ennen muiden tuotteiden levitystä. Etenkin voimakkaita (yli 10% C-vitamiinipitoisuus) kasvoseerumeita suositellaan käytettäväksi iltaisin, jotta iho pystyy hyödyntämään ainesosan edut parhaiten.

Tuleeko C-vitamiiniseerumia käyttää jatkuvasti?

C-vitamiinin voi toki ujuttaa jatkuvaan ihonhoitoon, mutta tällöin tulee huomioida myös muiden ihonhoitotuotteiden vaikutukset C-vitamiinin toimintaan. Esimerkiksi happotuotteet, A-vitamiini ja C-vitamiini, yhdessä saattavat herkistää ihoa liikaa. Siksi niiden yhtäaikainen käyttö ei ole suositeltavaa.

Erityisesti korkean pitoisuuden C-vitamiiniseerumit sopivat parhaiten kausittaiseen, kuuriluontoiseen käyttöön. Näin C-vitamiinista saa parhaan tehon irti ja muun ajan voi käyttää ihon muiden ominaisuuksien tukemiseen.

Kokeile Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment -kasvoseerumia, joka on suunniteltu kausittaiseksi tehokuuriksi kasvojen iholle. Koivunmahlaa sisältävä C-vitamiiniseerumi kosteuttaa ihoa ja tuo erityisesti aikuiselle iholle kirkkautta ja heleyttä. 10% C-vitamiinipitoisuuden stabiilius ja teho on varmistettu sillä, että C-vitamiinijauhe sekoitetaan seerumiin vasta juuri ennen käyttöä. Näin C-vitamiiniseerumi pysyy takuulla tehokkaana koko 6 viikon kuurin ajan.

Taimi C-vitamiini kasvohoito aikuiselle iholle kirkastaa ihon väriä, aktivoi kollageenin tuotantoa, sekä tasoittaa pigmenttimuutoksia. Hoitolassa aloitettu kuuri jatkuu kotona mukaan saamallasi Taimi-seerumilla.

78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page