top of page

Miksi luonnonkosmetiikkaa?

Olen lähes koko ikäni kärsinyt jonkinlaisista iho-ongelmista. 

Lapsena ihoni reagoi aivan kaikkeen; pyykinpesuaineisiin, ihonhoitotuotteisiin, aurinkoon.

Nuorena kärsin ihon epäpuhtauksista ja samalla ihoni oli edelleen äärimmäisen herkkä. Aikuisiällä mukaan tuli kuivuus. 

Vuosia kosmetiikka-alalla työskennelleenä olen kokeillut ja käyttänyt monia eri tuotteita ja koittanut löytää niistä iholleni parhaiten sopivia. Silti aina on tuntunut siltä, että ihoni ei saa tarpeeksi kosteutta ja ravitsevuutta. Jotain jäi uupumaan.


Luonnonkosmetiikkaan tutustuin syvällisemmin vasta hoitolaani perustaessani. 

Minua alkoi kiinnostaa luonnonkosmetiikassa käytettävät raaka-aineet ja niiden merkitykset iholle. Luonnonkosmetiikassa kaikki raaka-aineet ovat luonnollisia tai luontaisen kaltaisia vaikuttavia aineita. Esimerkiksi, kun normaalisti kosmetiikkatuotteet sisältävät 50-90 % puhdistettua vettä, luonnonkosmetiikassa tämä on korvattu ravinteita sisältävillä kukkavesillä tai koivunmahlalla. Luonnonkosmetiikka ei myöskään sisällä mineraaliöljyjä, vaan ravintopitoisia kasviöljyjä. Nautimmehan niitä myös sisäisesti niiden sisältämien vitamiinien ja rasvahappojen takia. 

Luonnonkosmetiikan voidaankin sanoa olevan tehokkainta tarjolla olevaa kosmetiikkaa, sillä se ei sisällä mitään ylimääräisiä turhakkeita.


Luonto on ollut lapsesta lähtien minulle tärkeässä roolissa. On kunnia asia saada olla omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, että hoitolassani käytettävät ihonhoitotuotteet eivät aiheuta haittaa ihmisille, luonnolle, vesistölle, eikä eläimille.

Luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistajille on tärkeää, että tuotteen koko elinkaari on mahdollisimman turvallinen, eettinen ja ekologinen. Tämä vastaa hyvin myös hoitolani arvomaailmaa. Tämän vuoksi kaikki Juuressa käytettävät  ja myytävät ihonhoitotuotteet ovat 100 % kotimaisia.

Luonnokosmetiikan tulee täyttää kaikki tavallisen kosmetiikan standardit ja Euroopan asettamat lait. Tämän lisäksi luonnonkosmetiikalla on omat tiukat sertifiointitahonsa, jotka poissulkevat kaikki ne aineosat, joista on katsottu olevan haittaa elolliselle ympäristölle.


Siksi.


Ja ps. Tällä hetkellä ihoni voi paremmin kuin koskaan <3


100 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page