top of page

4 Yllättävää syytä epäpuhtauksiin

Päivitetty: 7. huhtik. 2021

Tuskailetko finnien tai muiden epäpuhtauksien kanssa? Ei hätää, sillä kokosin yhteen neljä seikkaa, joilla saattaa olla vaikutus epäpuhtauksiin koko vartalolla. Ihonhoitoon kuuluu hieman yllättäen muutakin, kuin vain hoitotuotteiden käyttöä. Ottamalla käyttöön nämä vinkit tuet ihonhoitoa kokonaisvaltaisesti.


Epäpuhtauksiin tai finneihin ei ole useinkaan olemassa yhtä ainoaa aiheuttajaa tai syytä. Epäpuhtauksia voivat aiheuttaa niin hormonaaliset syyt, stressi, ruokavalio kuin ihonhoitotuotteetkin. Mikäli epäilet ihosairautta (kuten aknea tai ruusufinniä) suosittelen kääntymään ihotautilääkärin puoleen sairauden hoidossa.

1. Vuodevaatteiden puhtaus

Iho koskettaa joka yö keskimäärin 8 tunnin ajan tyynyliinaa, pussilakanaa tai aluslakanaa. Siksi ei olekaan aivan yhdentekevää, kuinka usein vuodevaatteet tulee vaihtaneeksi. Puhtaat vuodevaatteet voivatkin siivittää paitsi parempiin yöuniin, myös kirkkaampaan ihoon. Esimerkiksi tyynyliina on helppo vaihtaa muutaman päivän välein ja testata, onko sillä vaikutusta kasvoilla esiintyviin finneihin. Myös pyyhkeet kannattaa vaihtaa useasti, mikäli iholla esiintyy tavanomaista enemmän epäpuhtauksia.

2. Bakteerit iholla

Iholle saattaa jäädä epäpuhtauksia aiheuttavia bakteereja esimerkiksi hikiliikunnan seurauksena. Vaikka iho ei tuntuisi likaiselta, tulisi etenkin paljon treenaavan huuhdella iho vähintään vedellä hikoilun jälkeen. Tämä saattaa ennaltaehkäistä etenkin selän ja rintakehän alueen epäpuhtauksia, kun hikinen iho ei haudu vaatteiden alla pitkään. Mikäli iho on kuivuuteen taipuvainen, suosittelen suihkugeelin sijaan kosteuttavaa suihkuöljyä tai -voidetta.

Kokeile: Unna Nordic Vilja -puhdistusmaito sopii esimerkiksi kainaloiden puhdistukseen.

3. Vajavainen puhdistus

Kiireinen työpäivä, lasten kanssa vietetty vauhdikas ilta ja sänkyyn kömpiminen mahdollisimman nopeiden iltarutiinien jälkeen. Kuulostaako tutulta? Arki saattaa ymmärrettävästi tuntua yhdeltä suoritusten jatkumolta, mutta kannustan silti pitämään ihosta huolta yhdellä yksinkertaisella eleellä: kaksoispuhdistuksella. Mikäli ihon vain huuhtelee huolimattomasti vedellä, jää kasvoille likaa, hikeä ja meikkijäämiä helposti – nämä puolestaan aiheuttavat herkästi ihon tukkeutumista. Kun valitut tuotteet ovat hellävaraiset, puhdistus ei häiritse ihon kosteustasapainoa vaan päinvastoin ylläpitää sitä.

Kokeile: hellävarainen Unna Nordic Usva -puhdistusöljy ja Raita-puhdistusgeeli muodostavat lyömättömän kaksikon.

4. Riittämätön kosteutus

Moni kavahtaa epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon kosteutusta, vaikka yksi syy finneihin ja kipeisiin muhkuroihin iholla voi olla juuri liian vähäinen kosteutus. Olennaista on valita epäpuhtaalle iholle sopiva kosteutustuote, joka tuo kasvoille ennen kaikkea vesimäistä kosteutta. Erityinen vinkkini on kerrostaa hoitovettä iholle välittömästi puhdistuksen jälkeen. Tämä sitoo vielä hieman märän ihon kosteutta alleen ja tuo iholle hoitavia, tasapainottavia ainesosia.

Kokeile: Unna Nordic Havu -hoitovesi sopii tasapainottamaan epäpuhdasta ihoa ja Suvi-kasvovoide tuo kevyttä, ihoa rauhoittavaa kosteutusta.

124 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page